دندان اضافه

وجود دندان اضافه یک نوع بیماری دهانی است که با رشد یک یا چند دندان اضافه مشخص میشود.

هر فردی که بیش از ۲۰ دندان شیری یا بیش از ۳۲ دندان دائمی داشته باشد، دندانهای مازاد او بر این اعداد،اضافی محسوب میشود.

دندان های اضافه میتواند در هر بخشی از دهان ایجاد شوند اما غالباً این دندان های اضافه دائمی دندانهای قدامی در فک بالا هستند.

این عارضه معمولاً به شکل دندان عقل نهفته نیز ایجاد میشود مشخصه اصلی این شرایط، وجود یک یا چند دندان بیشتر از تعداد معمول در هر جای دهان، از جمله کام یا سقف دهان می باشد.

این گونه دندان ها که تحت عناوین دیگری مانندهایپردونشیا نیز شناخته می شود، بیش از ۲% افراد بزرگسال و ۳% کودکان را تحت تأثیر قرار می دهد.

چگونه متوجه دندان اضافه شویم ؟

این دندان ها در اشکال مختلفی رشد می کنند، از جمله می توانند میخی شکل باشند، به صورت گروهی در یک قسمت جمع شوند، در امتداد یکدیگر و در دیگر اشکال مختلف رشد کنند.

وجود اینگونه دندان ها زمانی تأیید می شود که با مراجعه به دندانپزشک از دندان ها و فک، تصویر رادیوگرافی با اشعه ایکس گرفته شود.

اکثر دندان های اضافه به عنوان بخشی از فرایند رشد دندان های دائم شکل می گیرند، اما برخی از آنها زمانی رشد می کنند که هنوز دندان های شیری داخل دهان هستند.

این گونه دندان ها عموماً موجب بروز درد نمی شوند؛ با این حال، می توانند موجب بروز مشکلات عدیده ای همچون کج شدن دیگر دندان ها شوند، که در این صورت کشیدن آنها ضروری خواهد بود.

اغلب برای صاف کردن دندان ها پس از کشیدن دندان اضافه، درمان های ارتودنسی همچون بریس ها یا براکت های ارتودنسی ضروری هستند.

دکتر دانا زندیان – متخصص ارتودنسی و ناهنجاری دندانی فکی – ایران / اهواز

شماره تماس : ۰۶۱۹۱۰۱۰۰۹۵ – ۰۹۳۶۵۸۹۲۰۱۶

جهت مطالعه مقالات بیشتر می توانید به بخش مقالات مراجعه فرمایید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *