ارتودنسی چیست؟

بحث زیبایی امروزه از مهم‌ترین مباحثی است که به آن پرداخته می‌شود. زیبایی ظاهری و خصوصا چهره از مهم‌ترین آنها می‌باشد. زیبایی دهان و دندان تاثیر به سزایی روی چهره دارد و به همین دلیل یکی از مباحثی است که در جهان امروز بسیار طرفدار دارد درمان ارتودنسی و زیبایی دندان ها می باشد.

ارتودنسی دندان یکی از مهم‌ترین و پرطرفدارترین درمان های زیبایی می‌باشد. در این روش سعی بر این است که مشکلاتی نظیر ترتیب قرار گرفتن دندان‌ها و مشکلات مربوط به فک برطرف شود.

ارتودنسی یکی از زیر شاخه های رشته دندانپزشکی می باشد و به فرد متخصص که درمان ارتودنسی را انجام می دهد  ارتودنتیست گفته می شود. در افراد دندان هایی که در وضعیت درست خود قرار نمی گیرند و ظاهر نامعمولی دارند مشکلات بهداشتی مختلفی ایجاد می کنند که این درمان با هدف درمان و اصلاح ترتیب دندان ها و مشکلات فکی در بیماران انجام می شود.

بیماری که دندان های نامرتبی دارد در معرض خطر ابتلا به پوسیدگی دندان و بیماری های پریودنتال قرار دارد. این وضعیت به دندان هایی که مسئول جویدن غذا هستند فشار بیشتری وارد می کند و متعاقبا در طولانی مدت عوارض مختلفی به جا می گذارد از جمله:

  • پوسیدگی دندانها – مشکلات لثه ای – خوب جویده نشدن دندانها و مشکلات گوارشی – احساس درد در ناحیه فک ، گردن و صورت – همچنین دندان های کج و نامرتب به زیبایی ظاهر شخص آسیب می زند.

مزایای استفاده از درمان ارتودنسی عبارتند از:

  • دهان سالم و عاری از مشکلات دندانی ، ایجاد ظاهری زیبا و دندان هایی مرتب و همچنین مراقبت راحت تر سلامت دندان ها

به فرد متخصص که این درمان را انجام می دهد  ارتودنتیست گفته می شود.

بین خدمات زیبایی، ارتودنسی دندان یکی از مهم‌ترین آنها می‌باشد. در این روش سعی بر این است که مشکلاتی نظیر ترتیب قرار گرفتن دندان‌ها و مشکلات مربوط به فک برطرف شود.

ارتودنسی دندان یک روش برای از بین بردن کجی دندان ، نامرتب بودن و از بین بردن فاصله میان دندان ها می باشد. ارتودنسی کردن دندان ها به ۶ صورت ثابت، متحرک، دیمون، نامرئی، لینگوال، فانکشنال انجام می گیرد.

اگر دندان ها در حالت مناسب قرار نگرفته باشند ( اصطلاحا مال اکلوژن ) و یا این که دندان ها وضعیت کجی داشته باشند ممکن است هنگام جویدن و یا گاز گرفتن شما را با مشکل مواجه کند. در این زمان باید دندان های خود را مرتب و یا همان ارتودنسی کنید.

چگونه متوجه می شوید که به ارتودنسی نیاز دارید؟

فقط دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی می تواند تشخیص دهد که آیا شما می توانید از درمان ارتودنسی جهت مرتب کردن دندان ها و فک خود بهره ببرید و یا خیر. ارتودنتیست به کمک ابزارهای تشخیصی که شامل یک تاریخچه کامل پزشکی و دندانپزشکی هستند، یک معاینه بالینی، مدل های گچ دندان هایتان و تصویر برداری اختصاصی شما را ویزیت می کند طرح درمان شما تعیین می نماید و این ارتودنتیست است که می تواند طرح درمانی صحیحی برای رفع مشکل دندان ها پیشنهاد دهد.

درمان ارتودنسی

چه کسانی می توانند کیس درمان ارتودنسی باشند :


اگر به یکی از وضعیت های زیر دچار هستید می توانید کیس درمان ارتودنسی باشید:

  • Overbite: در صورتی که دندانهای فوقانی هم پوشانی عمودی زیادی بر روی دندانهای ردیف پایین دارند.
  • Underbite: در این حالت دندان های ردیف پایین خیلی جلوتر از دندان های فوقانی قرار می گیرد و ردیف بالا بیش از حد عقب هستند.
  • Crossbite: هنگام جویدن دندانهای بالا از بعد عرضی به درستی بر روی دندانهای پایین قرار نمی گیرند
  • Open bite:باز بودن بین دو فک در ناحیه جلو عقب یا کناره ها
  • Misplaced midline یا خط میانی نابجا – هنگامی که خط میانی دندان های فوقانی با خط میانی دندان های پایینی در یک راستا قرار نمی گیرند.
  • Spacing یا فاصله، فضاهای بین دندان ها که ممکن است بر اثر از دست دادن یک دندان یا حتی رشد ناقص یا عدم رشد یک دندان به وجود بیاید.
  • Crowding یا شلوغی دندان، زمانی که تعداد زیادی دندان (بیشتر از حد نرمال) در یک ردیف دندانی قرار می گیرند. این وضعیت منجر به روی هم افتادن دندانها می شود.

انواع ارتودنسی

درمان ارتودنسی دارای انواع مختلفی می باشد که درواقع می توان متناسب با نوع ناهنجاری دندان ها از هریک از آنها با توجه به نیاز مراجعه کننده و صلاحدید متخصص ارتودنسی انتخاب خواهد شد. انواع ارتودنسی را می توان در مدل های زیر نام برد:

  1. ارتودنسی ثابت
  2. ارتودنسی متحرک
  3. ارتودنسی نامرئی
  4. ارتودنسی دیمون
  5. ارتودنسی فانکشنال
  6. ارتودنسی لینگوال

هر یک از انواع روش های درمان می تواند در نحوه درمان، طول مدت درمان و ابزار استفاده شده تفاوت هایی داشته باشند. برای مثال در درمان ارتودنسی ثابت از براکت و سیم ارتودنسی ثابت استفاده می شود و طول دوره درمان طولانی می باشد اما اعمال فشار بر دندان ها بسیار بیشتر از نوع متحرک می باشد.

بهترین سن ارتودنسی چه زمانی است؟

ارتودنسی نیز مانند دیگر درمان ها بهتر است به صورت پیشگیرانه انجام گیرد. از این رو می توان گفت که بهترین زمان برای مراجعه به متخصص ارتودنسی در سنین کودکی و قبل از سن بلوغ می باشد تا از پیشرفت ناهنجاری ها جلوگیری شود و روند جا به جایی دندان ها سریعتر صورت گیرد. به طور کلی می توان گفت که افراد در سنین بین ۱۲ تا ۱۵سالگی می توانند بهترین نتیجه را کسب کنند.

مراحل انجام ارتودنسی دندان:

  • مشاوره‌ی اولیه با پزشک برای تعیین نیازهای بیمار
  • قالب گیری برای دندان
  • تصویر برداری در ارتودنسی دندان
  • معاینه‌ی مجدد بیمار
  • مشخص کردن روش‌های مختلف ارتودنسی
  • قرار دادن بریس یا براکت در دهان و یا شروع درمان ارتودنسی 
  • تنظیم جلسات برای انجام مراحل مختلف ارتودنسی دندان
  • استفاده از نگه دارنده و خارج کردن بریس از دهان… 

نمونه کارهای ارتودنسی دانا زندیان

برای دیدن نمونه کارهای ارتودنسی بیشتر می توانید به گالری تصاویر ارتودنسی مراجعه کنید. در این قسمت نیز تعدادی از این نمونه کارها را مشاهده می کنید. بسته به ناهنجاری  فک و دندان درمان های ارتودنسی متفاوتی در نظر گرفته می شود. ممکن است بیماری شما نیز شبیه به یکی از این موارد باشد. در این صورت می توانید بهبودی پس از درمان را در این قسمت به وضوح مشاهده کنید.

مدت زمان و طول درمان ارتودنسی:

اغلب بیماران همیشه این نگرانی را دارند که چه مدت باید ارتودنسی را در دهان خود جهت درمان نهایی داشته باشند. به طور میانگین، ارتودنسی حدود ۲۴ ماه برای تکمیل درمان زمان لازم دارد. بعضی از بیماران به زمانی کمتر از ۱۲ ماه نیاز دارند، اما  بیمارانی هم وجود دارند که طول درمان آنها به ۳ سال هم می‌رسد تا دندان‌های آنها در جایگاه صحیح خود قرار بگیرند.

ارتودنسی اقسطی در اهواز

ما مفتخریم اعلام کنیم که در مطب دکتر دانا زندیان ، خدمات ارتودنسی بصورت کاملا اقساطی انجام می شود و نیاز به هیچ پیش نیازی نیست، از این رو در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی جهت ویزیت می توانید از طریق شماره تماس اعلام شده با ما در تماس باشید :

مطب دکتر دانا زندیان

متخصص ارتودنسی و ناهنجاری دندانی فک در اهواز

شماره تماس : ۰۶۱۳۳۳۳۴۸۰۰

آدرس : اهواز – کیانپارس – خیابان پهلوان شرقی – ساختمان جام جم – طبقه ۳