نمونه ارتودنسی

در این مقاله می خواهیم در رابطه مراحل انجام ارتودنسی توضیحاتی ارائه کنیم پس تا پایان مقاله همراه ما باشید .

مرحله اول :

در این مرحله شما توسط متخصص ارتودنسی ویزیت می شوید که شامل پرس و جو در رابطه با سوابق بیماری های گذشته ، درمان های ارتودنسی قبلی و درمان های دندانپزشکی قبلی می شود . اگر در این مرحله قبل از عکس های رادیولوژی و یا رادیوگرافی تهیه کرده اید حتما همراه خود داشته باشید زیرا حتما  در تشخیص نوع مشکل شما کمک کننده خواهد بود .

ویزیت اولیه اولیه طرح درمان موقت و اولیه به شما داده می
شود که این طرح درمان اولیه پس از گذشت مراحل بعدی به طرح درمان نهایی تبدیل خواهد
شد . هزینه ویزیت اولیه براساس تعرفه متخصصین نظام پزشکی تعیین می شود .

مرحله دوم :

در این مرحله پس از ویزیت توسط متخصص ارتودنسی ، رادیوگرافی های مورد نیاز برای شما توسط دکتر تجویز میشود ، این رادیوگرافی ها مشکلات اسکلتی و دندانی شما را بطور دقیق تر مشخص میکنند و در بهبود روند درمان و تعیین درمان قطعی کمک میکند . رادیوگرافی ها خارج از مجموعه و توسط متخصص رادیولوژی دهان ، فک و صورت انجام می شود . بهتر است از دکتر در مورد کلینیک های رادیولوژی معتبر در سطح شهر سوال کنید تا رادیوگرافی های با کیفیت تهیه کنید .

مرحله سوم :

فتوگرافی شامل یک سری عکس های آتلیه ای هست که در درون مجموعه رویال فیس برای راحتی کار شما تهیه می شود . این عکس ها به صورت دیجیتال و سپس در نرم افزار های کامپیوتری به فرمت های مورد نیاز برای مشخص شدن نوع درمان شما تبدیل می شوند در همین مرحله از شما یک قالب تشخیصی اولیه گرفته می شود که برای تهیه کست اولیه مشکلات دندانی شما استفاده می شود ، این کست در تمام طول درمان می تواند کمک کننده باشد و مسیر درمانی شما را هدایت می کند ، هزینه فوتوگرافی و قالب اولیه بصورت مجزا دریافت میشود و خارج از هزینه های ارتودنسی شما می باشد .

مرحله چهارم :

در این مرحله شما تمامی مدارک مورد نیاز برای تشخیص درست مشکل اسکلتی و دندانی خودتان را به کلینیک ارائه داده اید و خانم دکتر براساس مدارکی که شما تحویل داده اید میتواند درمان را برای شما برنامه ریزی کند. در این مرحله نوع درمان شما شامل ارتودنسی ثابت ، ارتودنسی متحرک و یا اینکه آیا شما به جراحی فک نیاز دارید و یا خیر و سایر نیازهای دیگر …

مثل سایر جراحی های کمکی تعیین می شود و به شما اعلام می
گردد . پس شما می توانید تمام مراحل کار رو به ترتیب بپرسد و همچنین در این مرحله
هزینه کامل درمان به شما اعلام می شود . هزینه های ارتودنسی براساس تعرفه های مشخص
شده از طرف انجمن ارتودنتیست های شاخه خوزستان تعیین می شود و بصورت اقساط با توجه
به توان پرداخت شما میتواند متغییر باشد . در این مرحله پس از ارائه درمان قرار
داد اولیه و قرارداد نهایی پس بین شما  و دکتر
زندیان که شامل مراحل درمان ارتودنسی و نحوه ارائه درمان هست منعقد خواهد شد .

مرحله پنجم :

شروع درمان شامل قرار دادن وسایل ارتودنسی برروی دندان های شما است بسته به نوع درمان شما این وسایل ممکن است صورت متحرک و یا به صورت ثابت باشند . وسایل متحرک معمولا در سنین پایین و برای اصلاح مشکلات رشدی به کار می رود که در زمان شروع درمان این وسایل ونحوه استفاده از آنها به شما آموزش داده میشود ، وسایل ثابت شامل ووسایل ارتودنسی هستند که بصورت ثابت روی دندان های شما با چسب مخصوص دندانپزشکی چسبانده میشود . ، چسباندن وسایل با استفاده از وسایل دندانپزشکی دندان های شما از هرگونه بزاق پاک میشوند (با استفاده از دهان بازکن ، ساکشن و …) تا وسایل بوسیله چسب مخصوص در محل خودشان قرار بگیرند . بعد از قرار دادن وسایل نحوه تمیزشدن و تمیزکردن وسایل به صورت مجزا به شما آموزش داده خواهد شد .

معمولا قرار دادن وسایل در دو فک مدت ۴۵ دقیقع زمان نیاز
دارد . این جلسه و جلسه درآوردن وسایل طولانی ترین جلسات درمانی شما هستند .

مرحله ششم :

ادامه درمان ارتودنسی شما براساس نوع درمان شما تعیین می شود ، معمولا شما نیازمند ویزیت های ماهیانه یا سه هفته ای که براساس نوع درمان شما تعیین میگردد هستید ، قطعا حضور در این جلسه ها برای بهبود روند درمان و رسیدن به نتیجه نهایی کمک کننده است .

مرحله هفتم :

در این مرحله وسایل از دهان شما خارج می شود و شرایط شما به حالت پیش از درمان برمیگردد ، نتایج تثبیت شده و قالبگیری و عکس های نهایی شما تهیه میشوند . این زمان بهترین زمان برای انجام درمان های پروتزی (مثل روکش های دائمی و …) – درمان های ترکیبی و درمان های زیبایی است که میتوانید از خانم دکتر در این موارد سوال فرمایید .

مرحله هشتم :

 در این مرحله که مرحله نهایی درمان ارتودنسی میباشد از نگهدارنده های ثابت و متحرک استفاده می شود .

نگهدارنده ها سه نوع هستند : ۱- نگهدارنده هالی ، ۲-نگهدارنده شفاف ، ۳- نگهدارنده ثابت

نگهدارنده متحرک را در مدت زمانیکه دکتر توصیه کرده در دهان قرار دهید . عدم استفاده از نگهدارنده ها باعث برگشت نتایج خواهد شد که هزینه مجدد ارتودنسی برای شما دارد . برای تازه ماندن و رسوب نگرفتن نگهدارنده باید آنها را درست تمیز کنید . نگهدارنده های را میتوان با ملایمت با مسواک های معمولی مسواک زد ، اما نگهدارنده های شفاف ممکن است با مسواک معمولی ، خش بر می دارند ، میتوانید از شوینده دندان مصنوعی و شوینده های مخصوص نگهدارنده استفاده کنید .

دکتر دانا زندیان متخصص ارتودنسی و ناهنجاری دندانی فکی / ایران – اهواز

نگهدارنده های ثابت را ، با مسواک و نخ دندان می توانیدتمیز کنید .

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *